Skip to main content

Jogi nyilatkozatok

Felhasználási feltételek

A honlapon nagyrészt saját élettapasztalataimat, olvasmányélményeimet és az azokból levont következtetéseimet osztom meg abban a reményben, hogy ez másoknak segíthet.  2014-ben kezdtem el olvasni a gyászról, és 2019 óta hivatalos keretek között is képzéseken vettem részt, azóta is folyamatosan tanulok. Egy weboldal mindig a self-help (önsegítés) kategóriába tartozik, és ha javaslok valamit, akkor az elsősorban a saját tapasztalataimból (megélések, gyászkísérés) fakad, illetve merítek abból, amit az elmúlt években tanultam - vedd úgy, mintha egy virtuális jóbaráttal, pótanyával beszélgetnél, aminek lehet terápiás hatása (a legjobb ötletek, sorsfordító felismerések a konyhaasztal mellett folytatott beszélgetések során születnek), de nem vagyok sem orvos, sem pszichológus, sem pszichoterapeuta ezt többször, több helyen is hangsúlyozom, szóval amit itt olvasol, adott esetben nem helyettesíti a terápiát és soha nem fogom azt mondani és sugallni sem akarom, hogy ne keress fel szakembert - vannak helyzetek, amikor én is megteszem és Téged is erre foglak buzdítani. Rendelkezem azonban alapvető pszichológiai ismeretekkel (a Bölcsészkaron másfél évet tanultam), illetve mentálhigiénés ismeretekkel (KRE Online mentálhigiénés tanácsadó képzés), holisztikus személlettel (3 éves antropozófus gyógyászati képzés)  és a gyászról is elég sokat tanultam (Gyászcsoportvezető képzés, A gyász lélektana képzés, Grief Educator  Certificate Training David Kesslerrel, Gyásztanácsadó képzés folyamatban) - ezekkel a tarsolyomban vezetek gyászcsoportot és kísérek gyászolókat.

Hiszem, hogy mindenki felelős a saját döntéseiért, és ha úgy döntesz, hogy kipróbálod, amit javasolok, az a Te felelősséged. Szóval gondold végig, hogy számodra mi a legjobb megoldás, ha itt találsz segítséget, akkor jó, ha nem, akkor kívánom, hogy találd meg máshol - hála a Jóistennek, nem vagyunk egyformák, mindenkinek más segít, és mindenki találhat valakit, aki neki segít :). Ha megtisztelsz a bizalmaddal és engem kérsz meg, hogy kísérjelek a gyász, a veszteségfeldolgozás kacskaringós, rögös útjain, írj nekem és együtt eldöntjük, hogy számodra melyik forma a leginkább megfelelő (csoport, egyéni kísérés).

A honlapot összehozni és a tartalmat megírni sok idő, energia, szóval ha idézel vagy megosztasz valamit, amit hasznosnak tartasz/Neked segít, kérlek tedd meg, hogy hivatkozol a forrásra (ahogy én is megteszem). Ez vonatkozik a szövegekre és a képekre egyaránt. Vagyis kérlek vedd komolyan a © jelzést a láblécben, ami azt jelenti, hogy a szerzői jogok az enyémek (kivéve, ahol ezt másként jelzem).

A honlapot a szabadidőmben fejlesztem, a megélhetésemet más forrásokból fedezem, és egyéni vállalkozóként nem annyiból élek, amennyit keresek, hanem annyit kell keresnem, amennyiből élek :) Ha hasznosnak érzed, amit csinálok és szeretnél ebben támogatni (vagyis hozzájárulnál a honlap fenntartásához - évi kb. 80.000 Ft - és fejlesztéséhez), támogass a PayPal-en keresztül vagy vásárolj a honlapon - az innen származó bevétel segít nekem abban, hogy több időt fordítsak erre. 

Pin It